DR ČUBRILO2017-09-27T19:29:10+02:00

O DR ČUBRILU

BIOGRAFIJA

Prof. Univ. dr sci. med

dr Dejan Čubrilo

Specijalista medicine sporta | Vanredni profesor medicinske fiziologije

Profesor doktor Dejan Čubrilo zaposlen je na Fakultetu za sport i turizam TIMS,  Univerzitet Educons, Katedra za fiziologiju i Medicinu sporta, kao i Profesor na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu, Katedra za eksperimentalnu fiziologiju i Medicinu sporta, poslediplomske, doktorske i specijalističke studije.

 • Diplomirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu, Univerziteta u Beogradu

 • Magistrirao na Medicinskom fakultetu, Univerziteta u Kragujevcu

 • Doktorirao na Medicinskom fakultetu, Univerziteta u Kragujevcu

 • Specijalizirao Medicinu sporta na Medicinskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu

 • Specijalizirao Informacionu Medicinu na Naučno Istraživačkom Institutu “Informacione Medicine” – Kiev

 • Završio edukaciju Osnova kvantne medicine, Osnova akupunkture i elektropunkturne dijagnostike i osnova homeopatije u sklopu Sekcije za tradicionalnu medicine Srpskog lekarskog društva.

 • Na specijalizaciji Anti-Aging Medicine Specialization, World society of anti aging medicine (WOSAAM), Pariz, Francuska

Obrazovanje

 • III beogradska gimnazija (1993.)
 • Doktor medicine (2001.), Medicinski fakultet u Beogradu, Univerzitet u Beogradu
 • Magistar medicinskih nauka (2006.), Medicinski fakultet u Kragujevcu, Univerzitet u Kragujevcu.
 • Specijalista medicine sporta (2008.), Medicinski fakultet u Beogradu, Univerzitet u Beogradu.
 • Doktor medicinskih nauka (2009.), Medicinski fakultet u Kragujevcu, Univerzitet u Kragujevcu.

Biografija

Dr med sci Dejan Čubrilo rođen je 1. marta 1975. godine u Karlovcu gde je završio osnovnu školu, a III beogradsku gimnaziju je završio 1993. godine sa odličnim uspehom kao nosilac Vukove diplome.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 2001. Magistrirao 2006. godine i doktorirao 2009. na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu iz oblasti fiziologije fizičkog opterećenja.

Specijalista je medicine sporta od 2008. godine,  a specijalizaciju je završio na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu sa odličnim uspehom.

Obavezan lekarski staž je obavio u DZ “Voždovac” 2001. Godine, nakon čega je radio  do 2002. kao asistent-pripravnik na predmetu Anatomija na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu ali i kao klinički lekar na odeljenju dečije hirurgije (urologije) Instituta za majku i dete u Beogradu. Sledeće godine je radio kao lekar opšte medicine u DZ “Mladenovac”, a nakon toga prelazi u Republički zavod za sport u kome je radio do 2006. godine. Godinu dana je obavljao funkciju pomoćnika direktora za sektor medicine.

Od 2007. godine bio je uključen u rad stručnog štaba košarkaškog kluba “Partizan”, prvo kao šef medicinske ekipe (2007-2008).

Od 2008. godine radio je kao profesor na predmetu Osnove nege u rehabilitaciji i fiziologija sportske rehabilitacije na Visokoj zdravstveno-sanitarnoj školi strukovnih studija “VISAN” u Beogradu.

Od 2005. godine je uključen u rad Laboratorije za eksperimentalnu i primenjenu fiziologiju kardiovaskularnog sistema u okviru katedre za fiziologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Godine 2011. postao je Docent na predmetu Medicinska fiziologija Medicinskog fakulteta American school of medicine at Belgrade.

Od 2013. godine radi kao Docent na predmetima Medicinska fiziologija i Medicina sporta pri Fakultetu za sport i turizam, TIMS, Univerziteta Educons u Novom Sadu.

Od 2016. godine na mestu je vanrednog profesora na predmetima Medicinska fiziologija i Medicina sporta pri fakultetu za sport i turizam, TIMS, Univerziteta Educons u Novom Sadu, a od 2013. do 2017. godine radio je u timu lekara ordinacije ”Ioanna” u Beogradu na polju rešavanja bolesti metabolizma i ishrane.

U toku 2015. godine specijalizirao Informacionu Medicinu na Naučno Istraživačkom Institutu “Informacione Medicine” – Kiev, a tokom 2016. i 2017, uspešno je završio edukaciju Osnova kvantne medicine, Osnova akupunkture i elektropunkturne dijagnostike i osnova homeopatije u sklopu Sekcije za tradicionalnu medicine Srpskog lekarskog društva.

Na specijalizaciji je Anti-Aging Medicine Specialization, World society of anti aging medicine (WOSAAM), Pariz, Francuska.

Oženjen, otac dvojice sinova.

KLIJENTI O DR ČUBRILU

Naše najbolje preporuke su naši dragi klijenti

Veličina od čoveka i stručnjaka uglavnom dolazi u obličju skromnosti. Meni takva kombinacija uvek uliva poverenje. I nisam se prevarila u slučaju divnog i jedinstvenog doktora Čubrila.

Andjelka Prpić, Glumica

Volim i negujem svoju opuštenost i životnu nonšalantnost ali kada je zdravlje u pitanju, ne igram se nikada u odabiru stručnih medicinskih lica kojima poveravam brigu o istom. Okrećem se ljudima koji rade ono što govore, govore ono što misle a misle dobro i tačno iz svog velikog znanja i iskustva. Adresa i broj Dr Dejana Čubrila je ono što se zna napamet. Ne mogu da zamislim nijedan kvalitetan odnos bez poverenja a Dejanu se vraćam kada god mi organizam pošalje signal da postoji neki disbalans po bilo kojoj tački moje vertikale.

Marija Kilibarda, Voditeljka

Vizionar, naučnik, sjajan dijagnostičar koji svojim holističkim i integrativnim pristupom pomera granice tradicionalne medicine. Moje poverenje u njega je stopostotno od prvog dana. Jedinstven je po tome što leči uzrok a ne posledice i što se ne fokusira na akutno ili hronično oboljenje, nego na celokupno stanje organizma. Nekoliko puta me uspešno sanirao u fazama akutne intoksikacije i inflamacije celog organizma i saznao šta se krije kao uzročnik tih stanja, što njegove kolege endokrinolozi nisu uspevali. Jedina mana je što ne može da se klonira jer su potrebe za njegovom stručnošću mnogo veće nego što on to može da postigne, zato je strpljenje dok se dođe na red kod njega, neophodno.

Beba Dragić, Marketing i projekt menadžer

Bilo da ste gojazni a nikako vam ne polazi za rukom da smršate, bilo da nemate snage ili vas boli celo telo, bilo da imate neki ozbiljniji zdravstveni problem pa uzimate terapiju… Dr Čubrilo vam je neophodan. Posebna preporuka ženama koje bi da se ostvare u ulozi majke, ali im to ni nakon nebrojano pokušaja vantelesnim putem ne polazi za rukom, sto je bio moj slučaj. Bilo da su uzrok tome insulinska rezistencija, policisticni jajnici, loš rad hormona, štitne zlezde… bez dr teško da ćete uspeti. Njegov osnovni moto je da nikad nije kasno da se krene sa zdravim navikama i načinom života i da je osnov svega detoksikacija i čišćenje organizma od toksina. Uz pravilnu ishranu, odgovarajuće suplemente i ostale savete koje ćete dobiti od doktora, nemoguce je ne osećati se dobro. Ja danas držim u rukama ono zbog čega sam i otišla kod doktora, svog sina. Ali i dalje rado odem po koji savet. Zlata vredan.

Vesna Djordjevic, Novinarka

Dr Dejana Čubrila sam upoznala pre 7 godina, a potom ga vrlo rado pozvala u emisiju “Žene” koju sam zajedno sa četiri kolegonice vodila na Prvoj televiziji. Individualni pristup koji ima prema svakom pacijentu, kao i posvećenost su ono zbog čega mu se rado obraćam za savet. Problem sa imunitetom, sa grlom, osećaj umora i malaksalosti u zimskom periodu su moje slabe tačke koje profesor Čubrilo, nakon detaljne analize stanja organizma i preporuke adekvatne ishrane i suplemenata, lako reši pod uslovom da sam disciplinovana. Nekad, iskrena da budem, i nisam pa ga zovem žalim se, molim za neke opcije i on i tad izadje u susret. Najsrećnija sam što sam u ishranu kako sebi, tako i detetu, uvela neke namirnice za čiji hranljivi potencijal nisam ni znala. Naš omiljeni “doca” nam je stvorio zdrave i dobre navike za dobro jutro koje su mi naročito dragocene poslednjih godinu dana od kada se budim u 6 ujutro zbog jutarnjeg programa koji vodim. A kad vidim da moje dete stavlja razne semenke u kiselo mleko jer je tako dr Čubrilo rekao ili uźiva u hlepčićima koje same pravimo po posebnom receptu, to doživljavam kao kulturu ishrane koja mislim da je bitna koliko i kultura življenja.

Irina Vukotić, TV Voditelj

Retki su pravi, veliki, posvećeni! Pa kad još ogromno naučno znanje spoje sa prirodom i iskustvom koje je sticano vekovima, desi se ono pravo! To je dr Čubrilo. Divan čovek u potpunosti odan svom poslu.

Kalina Kovačević, Glumica